TuiNa volwassenen

Vanaf 6 jaar begint het meridiaansysteem te volgroeien tot dat van een volwassene. Vanaf dan worden ook de meridiaanpunten (beter bekend als acupunctuurpunten) gebruikt in een behandeling.

De tuina therapeut maakt o.a. gebruik van het ganse netwerk van meridianen. Dit meridiaanstelsel is een fijn netwerk van energiebanen dat doorheen ons lichaam stroomt en dat allerlei inwendige en uitwendige verbindingen heeft. Door druk op bepaalde acupunctuurpunten op de meridianen of op drukpijnlijke punten kan men zowel oppervlakkig gelegen problemen (weke delen letsels) als interne problemen aanpakken.

Een eerste sessie bestaat steeds uit een intake gesprek zodat we de klachten uitgebreid kunnen bespreken. In de chinese geneeskunde leggen we namelijk andere verbindingen in ons lichaam dan westers. Daarna volgt ook meteen de eerste sessie. Deze bestaat uit acupressuur (masseren van de acupunctuurpunten) en massagetechnieken. Indien nodig kan dit gecombineerd worden met cupping, guasha, laseracupunctuur of verblijfsnaaldjes.

Om het beste resultaat te hebben, vragen we om 5 weken na elkaar een sessie te boeken. Na die 5 weken moet u een duidelijk verschil voelen in de klachten en is het belangrijk dat we uw lichaam volgen om de sessies af te bouwen.


Een greep uit de aandoeningen:
• schouderproblemen, rug- en nekklachten, tenniselleboog, sportletsels,...
• hoofdpijn, migraine, stress, sinusitis, abdominale klachten, bronchitis, reumatische klachten, vermoeidheid en slapeloosheid, menopauze,...