Kindertuina

Kindertuina is in China een zeer populaire methode om kindjes van 0 tot 6/7 jaar te behandelen. Deze methode is al beschreven van het begin van de 17de eeuw als afzonderlijke behandelingsvorm naast de gewone tuina voor volwassen die energetisch niet voor kinderen past.

Er wordt gemasseerd op specifieke punten op het lichaam die allemaal hun eigen functie hebben, net zoals acupunctuurpunten.

Baby's worden geboren met een totaal "open" energetisch systeem waarbij de meridianen en qi nog volop in ontwikkeling zijn.  Hierdoor zijn bij bab's en kinderen de energetische verstoringen anders dan bij oudere kinderen en volwassenen en vooral het gevolg van verteringsproblemen en lage weerstand.

Tuina kan oa worden toegepast bij: huilbaby's, diarree, constipatie, braken, hoesten, verkoudheid, buikpijn, bedplassen, astma, koorts, eczeem, ADD, ADHD, autisme, KISS syndroom en geblokkeerde nek.

Tuina kan zowel preventief worden ingezet, of als behandeling.  Ook werkt het zeer ondersteunend aan westerse behandelingen, omdat deze vooral gericht zijn op het oplossen van zichtbare symptomen, terwijl de oosterse therapie meer werkt op het ontstaan van de problemen door de energetische balans.

Aan de ouders worden technieken aangeleerd zodat ze ook thuis verder aan de slag kunnen.  Hierdoor is er snel resultaat en zijn er vaak slechts enkele sessies nodig in de praktijk.