Ooracupunctuur

Auriculotherapie is beter bekend als ooracupunctuur of oorreflexologie en behoort ook tot de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ooracupunctuur kan zowel als volledige behandeling gebruikt worden of kan als ondersteuning worden gezien bij een andere behandeling.

Hier wordt het oor beschouwd als een projectie van het hele lichaam. Dat houdt in dat bepaalde punten in het uitwendige oor corresponderen met de verschillende lichaamsorganen, zoals het hart, de lever, de nieren en de hersenen, maar ook met het skelet.  We vinden er zowel puur fysische punten op terug, maar ook energetische verbindingen zoals vb de chakra's of de chinese organen (zang fu).

Bij ooracupunctuur plaatsen we acupunctuurnaalden in het oor die we 30 minuten laten zitten. Bang van naalden? Het kan ook worden uitgevoerd met electro-stimulatie of laser.

Wanneer het nodig is als ondersteuning kunnen er verblijfsnaaldjes of zaadjes in het oor worden gekleefd die dan een week kunnen blijven zitten.  Ook kan het nodig zijn om tijdens de sessie enkele andere acupunctuurpunten extra te masseren om zo tot een beter resultaat te komen. Hier worden geen extra's voor aangerekend.

Met ooracupunctuur kunnen veel aandoeningen, klachten en symptomen, ook psychische, met succes worden behandeld. Acute klachten reageren heel goed op ooracupunctuur, maar ook chronische klachten kunnen verbeterd/ ondersteund/ verholpen worden.  Ook preventief heeft ooracupunctuur zich al bewezen om in balans te blijven.

Een greep uit de klachten: fysieke pijnklachten, slapeloosheid, vermoeidheid, gewrichtsaandoeningen, migraine, pijn, preventief bij zee- en wagenziekte, depressiviteit en angsten, allergieën en verslavingen, stoppen met roken,...